Ексклюзиви
неділя, 26 серпня 2007 14:54

Купили 500 тонн соломи для вирощування грибів

Фермер Олексій Бутенко, 47 років, із села Дягова Менського району на Чернігівщині обробляє близько 1000 га землі. Засіває переважно пшеницею та житом.

— Цього року приїхали до нас із фірми "Укршампіньйон", що в Каневі Черкаської області: хочемо купити соломи,— каже фермер. — Вони вирощують гриби. Для цього підходить лише солома з жита й озимої пшениці. І щоб була без бур"яну, цілими стеблами.

Для вирощування шампіньйонів фірмі треба 80 т соломи на добу. Раніше її закуповували на півдні. Однак там через спеку неврожай. По солому поїхали на Чернігівщину.

"Ми з одного гектара маємо 30 тонн соломи. Чого б не продати?" — міркував Бутенко. І уклав із покупцями з Канева договір про продаж 500 т по 110 грн.

На полі солому пакує трактор зі спеціальним пристроєм — пресує в рулони по 300 кг і зв"язує джутом. Усього спакували 1,67 тис. рулонів. Замовники з Канева забирають їх власними вантажівками.

Зараз ви читаєте новину «Купили 500 тонн соломи для вирощування грибів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути