Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 17:52

Клоунів і ляльковий театр замовляють на дитяче свято

 
 

На день народження 5-річного сина Артема його мама Ірина Ткалич запросила клоуна.

— Артем усі вуха нам протуркотів, що на іменини хоче клоуна, — каже Ірина Ткалич, 28 років. — У січні сусідка запросила нас на день народження доньки. Дівчинка з моїм сином ходять до одного дитсадка. Клоун показував дітям фокуси. Потім влаштували змагання — співали пісеньок. Клоун співає одне слово, а діти по черзі — наступне. Той, хто не зіб"ється й найдовше протримається, отримує приз. Потім почали виконувати різні кумедні завдання. Наприклад, ставали парами й стрибали на одній нозі. Гралися в "баби куцої". Таке ж цей клоун — студент інституту культури — влаштував і у нас дома. Ми йому заплатили 140 гривень за півтори години.

Розваги для дітей у Києві пропонують і спеціальні агентства. На групу з 5–7 дітей потрібен один ведучий. Якщо дівчаток і хлопчиків більше, в агентстві можна взяти ще одного, щоб жодна дитина не залишилася поза увагою. На замовлення в межах Києва приїздять безплатно. Якщо ж клієнт запрошує за місто, має оплатити проїзд за тарифами таксі. Дитячі дні народження святкують переважно вдома. Але якщо квартира затісна, агентство розваг підшукує зал.

— Попередньо ми приїздимо, щоб святково прибрати кімнату чи залу, — каже Марина Петльова, 30 років, менеджер столичного агентства розваг "Студія свят". — Найчастіше просять повітряні кульки. На подарунки для дітей — цукерки, іграшки або книжки — батьки дають гроші окремо. Їх має отримати кожна дитина.

Для свята надворі замовляють шоу мильних бульбашок або розважальну програму з папугами, собаками чи котами. Дітей покатають на поні. Можуть установити надувний батут. Часто влаштовують боді-арт — гримують під індіанців, китайців або африканців. У столичному дитсадку на столичній вул. Героїв Сталінграда (Оболонь) на випускний ранок "Студія свят" влаштувала свято пригод — пошук скарбів.

Подарунки має отримати кожна дитина

— Як правило, на ранках діти виступають перед батьками з танцями та піснями, — розказує Євгенія Пічко, 26 років. — Батьки нашої групи, порадившись, вирішили: дітям ми влаштуємо веселі ігри і солодкий стіл. Їм так цікавіше, і стрес менший буде.

У "Студії свят" запропонували розіграти сценарій "Пірати Карибського моря". Двоє ведучих у піратських костюмах разом із дітьми шукали у гральній кімнаті скарб — скриньку з одногривневими монетами.

— А на завершення ведучий уніс до зали величезну повітряну кулю — і проштрикнув голкою, — продовжує Євгенія. — Куля лопнула й з неї висипалося 30 маленьких кульок. За цей сюрприз ми заплатили 100 гривень. Після гри кожній дитині вручили медаль і книжечку.

На півторагодинний святковий ранок батьки витратили 550 грн.

— Наш ведучий може вирядитися лісовиком, феєю чи індіанцем, — каже Ігор Цекало, 37 років, арт-директор компанії "Центр 1000 розваг". — Замовник має виділити окрему кімнату, де можна було б одягнути костюм і загримуватися. Година роботи ведучого коштує 250 гривень.

В агентстві розваг "Казкове свято" за годину дитячого свята беруть 300 грн. У ціну входять конкурсні призи, подарунок іменинникові і надувні кульки. Їх дарують дітям. На місце виїжджають відповідальний за музичний супровід і двоє ведучих. Під час казкової вистави вони виконують до чотирьох ролей. А "Студія свят" пропонує лялькові шоу. Артисти грають за ширмою, яку привозять самі. Тривають шоу 35–60 хв. Коштують 350–700 грн, залежно від кількості акторів і декорацій.

Найменше беруть невеликі агентства. В "Лабіринті ідей" за півтори-дві години віддасте 200 грн. Але з дітьми працюватиме лише один ведучий.

Зараз ви читаєте новину «Клоунів і ляльковий театр замовляють на дитяче свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути