Ексклюзиви
неділя, 12 серпня 2007 17:23

Карликових кроликів на продаж вирощують вдома

Киянка Людмила Карпенко, 58 років, продає карликових кроликів. У клітці виносить їх до входу на станцію метро Контрактова площа.

— У мене й гадки не було отак заробляти, — каже Людмила. — За фахом я інженер-технолог військового виробництва. Рік тому моїй дочці Вікторії залицяльник подарував кролика. А щоб не скучав, ми йому за два місяці купити подружку. Назвали їх Пупса і Мачо. Самочка спершу сахалася, кусала нас за пальці. А своїм кроленятам-первісткам попрокушувала животики.

Удруге Пупса окролилася навесні. Карпенки роздали звірят друзям. Третій виводок Людмила понесла на базар неподалік від дому. Продала звірят по 25 грн.

Звірят живцем згодовували зміям й ігуанам

— Ніхто не проходить повз: усім хочеться погладити, потримати на руках, — продовжує. — А потім мені сусідки на базарі розповіли, що грошовита публіка бере таку дешевизну, щоб живцем згодовувати своїм зміям та ігуанам.

Тепер Людмила Карпенко придивляється до покупця, перш ніж віддати тваринку. В Інтернеті розміщує оголошення з фотографіями кроленят. Карликова кролиця Пупса — пухнаста, а самець Мачо — з маленькими опущеними вушками. У них народжується "левоголове" потомство — з короткими вухами й пишною гривою.

— Карликових кролів, як у мене, на пташиному базарі продають по 300 гривень, — запевняє Людмила. — А я виношу на Контрактову вдвічі дешевше. Як бачу, що людина хороша, скину ціну до 120 гривень.

Раніше родина Карпенків тримала у своїй квартирі на вул. Великій Мостицькій трьох кицьок і кота. Якось господарі подалися на дачу. Коти побили посуд і порвали гардини. Їх відвезли у село. З лагідними кролями мороки менше. Карпенки тримають їх у клітці. За місяць витрачають на корм 50–70 грн. Улітку дають свіжу траву та овочі. Дно клітки посипають деревною тирсою. Приносять її зі столярного цеху, що на вул. Автозаводській.

Зараз ви читаєте новину «Карликових кроликів на продаж вирощують вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути