Ексклюзиви
вівторок, 21 листопада 2017 06:05

Який підробіток мали під час навчання

Вікторія Кірюхіна, 19 років, Київ:

— Після першого курсу знайшла роботу. Бо навчаюся на контракті. Грошей не вистачає. Головне правило, яким керуюсь — не запускати навчання. Воно на першому місці. Працювала адміністратором у коворкінгу. Це спільний офіс, де може будь-хто орендувати робоче місце. Вакансію знайшла в інтернеті. Робота позмінна. Зручно для студентів. Можна зранку навчатися, а ввечері працювати, або навпаки. Зар­плата — 3500–4000. Робота у коворкінгу — це перш за все можливості. Тут орендують офіси різні фірми, підприємці. Можна познайомитися з цікавими людьми, які допоможуть у кар'єрному рості. Моя напарниця пропрацювала адміністратором півроку. Стала маркетологом у перспективній компанії, що винаймала там офіс.

Анна Черненко, 24 роки, Київ:

— Вирішила поєднати роботу й навчання, щоб стати фінансово незалежною від батьків. Але не думала, що це переросте в серйознішу справу. Раніше вважала, що моя місія — викладати. Після третього курсу друзі покликали працювати в італійській кав'ярні. Зарплата залежала від кількості відпрацьованих годин. У середньому — 300 гривень за день. Потім влаштувалася менеджером із продажу в одній компанії. Отримувала ставку плюс відсотки від продажів. Більше 7000 гривень не виходило. Ще протягом року була бізнес-­асистентом. Платили 8000. З цієї роботи теж звільнилася. Пізніше запросили туди ж виконавчим директором. Зарплата була — відсоток від прибутку. Зараз працюю на себе, маю команду. Співпрацюю з компаніями у сфері моди, туризму, психології. Займаюся продажами через інтернет. Виручка з кожного проекту різна. В середньому — 2500 доларів.

Анна Мельник, 24 роки, Черкаси:

— Рік працювала в ресторані швидкого харчування. Там зручний графік для студентів — позмінно 4–5 годин на день. Отримувала майже 3000 гривень. Було важко, бо швидкий темп роботи, багато обов'язків. Працювала на кухні, касі, пакувала термінові замовлення. Кілька разів писала пояснювальні записки, бо сума в касі не сходилася. Я виснажилася, стала нервова. Написала заяву на звільнення. Кілька разів стажувалася в інших ресторанах, але не сподобалося. Зараз працюю консультантом у магазині одягу. Якщо виконую план продажів — дають премію.

Андрій Пальоха, 19 років, Прилуки Чернігівської області:

— Працюю півтора місяця веб-дизайнером в арбітражній конторі. Для їхнього сайту створюю оголошення, сторінки з рекламою. Заробляю 450 доларів на місяць. Робочий день — з 10:00 до 17:00. В офісі можна прийняти душ. Є кухня, де безкоштовна кава, чай і солодощі. Кидати роботу не збираюся. Добре платять і можна поєднувати з навчанням.

Зараз ви читаєте новину «Який підробіток мали під час навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути