Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2012 05:00

Хотіли забрати готівку під банком

"Ладу", яка стояла в заторі на розі столичних вул. Дмитрівської та Павлівської, у травні обстріляли озброєні грабіжники. Викрали пакет із грошима.

Кількома місяцями раніше обікрали підприємців із Житомира, які перевозили 570 тис. грн власним легковиком "хюндай". Авто заблокували дві машини дорогою до Києва. Щомісяця два-три такі напади, переважно у великих містах.

Грабіжники діють за наводкою. Інформація про перевезення грошей, наприклад зарплати, завжди просочується назовні, вважають у Державній службі охорони. Радять наймати навчених охоронців — двох озброєних міліціонерів зі спецпідрозділу "Титан".

— Минулої осені була пригода. Подружня пара, років за 50, купувала хату в Київській області. Їм потрібно було зняти в банку 35 тисяч доларів, — розповідає Світлана Павловська, 43 роки, начальник відділу департаменту ДСО. — Перед поїздкою у банк звернулися до нас. Ми порадили найняти охоронців із нашою машиною. Ще дорогою до фінустанови міліціонери помітили, що від них не відстає легковик. Біля банку з нього вийшли двоє чоловіків. Озиралися. Було помітно, що напружені. Наші охоронці викликали підмогу. Інший наряд прибув за хвилину. Підійшли, попросили документи. Ті кинулися тікати. В одного випав пістолет. Виявилося, це іграшка. Але така, що важко відрізнити від справжньої зброї. Обох затримали. Подружжя вийшло з банку за півгодини. Вони оплатили 5 годин охорони. Міліціонери доставили їх у райцентр до нотаріуса, щоб оформили там купівлю хати.

Година супроводу бійцями спецпідрозділу "Титан" коштує 100 грн. Оренда машини з позначками охорони — близько 50 грн/год. У Києві по таку послугу щомісяця звертаються близько 20 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Хотіли забрати готівку під банком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути