Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2021 00:35

"Готуємо переважно картоплю"

Тетяна Семенюк, 50 років, працівниця гіпермаркету, Київ:

— Гречка тепер тільки для багатих — 60 гривень кілограм. Скоро смак цієї крупи забудемо. У мене шестеро дітей. Пішла в магазин, глянула на ціну. Зрозуміла, що більше не можу гречку собі дозволити. Купую макарони, вони дешевші.

Наталія Шпак, 43 роки, пакувальниця, Чернігів:

— Олія була по 42 гривні, зараз 48–60. Хліб на 2 гривні подорожчав. Раніше брала пряники по 38 гривень, тепер вони 48. Шукаю акційні товари, щоб економити. На роботі постійно ділимося з колегами, де що дешевше. Сир твердий рідко беру, бо подорожчав майже на 20 гривень. Перейшли на плавлений, хоча він теж додав у ціні. Овочі, м'ясо, яйця нам дають родичі з села. Фарш буває купляю. Коштував 90 гривень раніше, останній раз брала по 110. Гречку тільки в суп кладу, пачки на пів року вистачає. Взагалі круп, макаронів майже ніяких не купую. Готуємо переважно картоплю — варену, смажену, тушену.

Юрій Пильник, 24 роки, програміст, Київ:

— Часто купую ковбасу. Раніше салямі коштувала 140 гривень, зараз по 190. Гречка подорожчала, фрукти. Але заміняти продукти дешевшими не намагаюся, грошей на все вистачає. Щомісяця на харчування йде в середньому 5 тисяч гривень. А якщо часто заходжу в кафе та ресторани, то 12 тисяч. Машину заправляю автогазом. Він коштує більш як 17 гривень за літр. Торік був по 9. Метал уп'ятеро подорожчав, дерево оброблене — в чотири рази.

Марія Прищепа, 62 роки, пенсіонерка з села Клочків Чернігівської області:

— На продукти витрачаю менш як 500 гривень на місяць. Помітила, що хліб подорожчав, олія сильно. Але в нашому сільському магазині все дороге. Цукерок ніколи не купляю. Хліб варенням намажу та й добре з чаєм. Коржик якийсь спечу. Маю город, тримаю курей, свиней. Стараюся влітку наробити консервації, щоб усе своє було. Докуплю рису, вермішелі. Гречку не беру, вона дорога.

Зараз ви читаєте новину «"Готуємо переважно картоплю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути