Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2007 17:58

Гарної ходи навчать за десять уроків

 

Киянка Ганна Гейко, 18 років, має зріст 1,75 м й вагу 63 кг. Дівчина завжди носила взуття на низькому каблуку. Та ось захотіла навчитися гарно ходити на підборах.

— Хотіла дефілювати так, як це роблять моделі на подіумах по телевізору. Також прагнула скинути кілька зайвих кілограмів, — каже Ганна. — Рік тому почала шукати курси навчання дефіле в модельних агентствах. Спочатку пішла в "Карін модел менеджмент". Адресу знайшла в Інтернеті. Але там багато людей, а мені мало приділяли уваги. Після першого заняття зрозуміла: туди беруть усіх.

Наступного дня дівчина пішла в агентство "Олег і Єва", що на столичній вулиці Горького. Заплатила 2500 грн за курс. Тут пообіцяли навчити й ходити, й доглядати за собою.

— Мене привабило те, що директор агентства сама проводить навчання, — розказує Гейко. — У групі не більше десяти осіб. Прийшла пухкенькою дівчинкою, а за два місяці схудла на вісім кілограмів.

"ГПУ" вирішила перевірити, чи насправді все так легко й доступно. Приходжу в "Олег і Єва". Навчання проводить Оксана Платонова, 38 років. За годинний урок дефіле їй платять від 75 грн.

— Із кожним клієнтом працюю індивідуально. Навчитися дефілювати можна й за одне заняття — усе залежить від ваших умінь, — дивиться на моє взуття. Під штанами не видно, яке воно. — Ви на каблуках? — перепитує. Показую свій 10-сантиметровий підбор.

Підлога в залі з кахлю. Оксана ставить посередині лінії ногу. Повторюю за нею.

— Нога завжди повинна бути посередині прямої. Треба її триматися, — пояснює Платонова. — Тепер ступай.

З опущеною головою ходити по прямій нескладно. Наступна вправа — книжка. Оксана кладе її мені на голову. Іду, але лінія, швидше, хвиляста.

 Щодня треба носити каблук чотири–сім сантиметрів

— Щодня треба носити каблук чотири–сім сантиметрів, — пояснює Платонова під час виконання вправи. — Увечері робіть ванночки, щоби зняти втому. Обов"язково треба потримати 10 хвилин ноги на підвищенні 10–15 сантиметрів. Так теж убезпечите себе від болю й важкості в ногах.

Далі вчусь тримати прямий погляд. Дивлюся в одну точку й кручуся навколо. Шия та плечі — "заморожені".

Наступна вправа — "стовпчики". Ставлю ступні на ширині плечей. Руки біля ніг на відстані 5 см. Стегнами торкаюся долонь, при цьому хребет залишається нерухомим. Найважче робити "вісімку". Тут теж "працюють" лише стегна, що вимальовують цифру "вісім".

— Із цією вправою не можна переборщити. Інакше хода буде вульгарною, — застерігає Оксана Платонова.

Тренуюся правильно тримати руки.

— Головне — не махати "яка рУка-така нОга", бо тоді марш виходить, а не дефіле, — жартує вона.

За одне заняття Платоновій удалося навчити мене гарно ходити. Розказує, що учить не лише дефілювати.

— У нас є школа "жіночої досконалості". Ми назвали її імідж-лабораторією, — каже директорка агентства. — Вартість навчання 2500 гривень. За ці гроші навчимо бути моделлю, зробимо порт-фоліо та розмістимо його на сайті. Наше агентство не пропонує ескорт-послуги, — попереджає.

Не всі жінки здатні швидко навчитися гарно ходити, запевняє Платонова. Тим, які ніколи не ходили на каблуках, треба з десяток занять.

— Чимало жінок комплексують із приводу своєї зовнішності, — веде далі Оксана. — У мене є клієнтка-банкір. Вона має зайву вагу, ніколи не фарбувалася, а на підборах узагалі не вміла ходити. Але не могла відмовитись від корпоративної вечірки. За 11 занять ми зробили з неї справжню бізнес-леді.

Ганну Гейко тепер часто запрошують на зйомки. Щомісяця дівчина додатково заробляє від тисячі гривень.

— Я й не думала, що подамся в моделі, — каже Ганна. — За вихід на подіум у Києві платять 250 гривень.


Скільки коштує навчитися гарно ходити у столиці, грн


 Модельне агентство Вартість курсу   Термін навчання  Телефон 
 "Ельмоделс"  1000  два місяці, тричі на тиждень  205 4141
 "Інтермоделс"  1250  2,5 місяця, тричі на тиждень  451 55 33
 "Карін моделс менеджемент"  600  3 заняття  521 63 35
 "Лінія 12"  400  4 заняття  287 74 76
 "Олег і Єва"  75  1 заняття (45 хв.)  287 63 12

дані: ГПУ
Зараз ви читаєте новину «Гарної ходи навчать за десять уроків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути