вівторок, 19 лютого 2008 17:08

Екстрасенси-пройдисвіти використовують синдром плацебо

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Торік киянка Олеся Сидоренко, 24 роки, пройшла курс кармічного лікування. — Пішла до цілительки, бо постійно сварилася з чоловіком, — пояснює Олеся. — Три сеанси вона нашіптувала заклинання, водила свічкою навколо голови. Запевнила, що все буде гаразд.

Три сеанси Олесі обішлись у 250 грн. За кілька місяців подала на розлучення. Цілителька відмовилася повертати гроші. Сказала Олесі, що то в неї не порча, а погана вдача. Її жоден маг не змінить.

Мало не розлучилася зі своїм чоловіком і пенсіонерка Тетяна Ярмолець, 64 роки. Теж через утручання екстрасенса. Вона купила за 25 грн фотографію Івана Балакірєва. Знімок нібито мав чудодійні властивості. Потай підклала її під чоловікову подушку. За кілька тижнів той випадково натрапив на фото. Влаштував скандал.

— Просовую руку під подушку, а там фотка якогось мужика, — розказує 68-річний Микола. — У таких випадках у голову тільки одне лізе...

Подружжя не розмовляло близько місяця. Помирившись, купили ще й групове фото цілителя за 10 грн, разом із його помічниками. Тетяна впевнена, що погляд Балакірєва поліпшує здоров"я. Микола змирився з жінчиною пристрастю до екстрасенсів. Подарував їй набір Кашпіровського: відеокасету, фотографію й мішечок із цілющою сіллю. Купив на базарі за 125 грн.

— Гроші на вітер, але жінка в це вірить, — пояснює. — Краще я їй сам купуватиму, аніж потім у постелі знаходитиму фото мужиків.

Екстрасенси об"єднались у власну профспілку, каже віщун із Черкащини Анатолій Шестов, 51 рік. У разі порушення домовленості або оббирання клієнта, екстрасенса внесуть до чорного списку. Він утратить більшість клієнтів.

В Україні не видають ліцензії на зняття порчі

— Не дозволяємо займатись гіпнозом, — каже Шестов. — В Україні не видають ліцензії на зняття порчі. Я не лікую фізичні вади й важкі недуги. Не шукаю безвісти зниклих. Колись брався, та не знайшов. Одного разу замовники мені паркан зламали, згодом ще й підпалили.

Приймальня Шестова працює в Золотоноші Черкаської області, неподалік траси Київ–Черкаси. За двогодинний сеанс бере від 100 грн, за бізнес-консультації — від 500 грн.

— Серед моїх клієнтів багато успішних бізнесменів, — запевняє Шестов. — Вони радяться перед тим, як укласти важливу угоду. Але я завжди попереджаю, що лише заглядаю в майбутнє і раджу кілька варіантів розвитку подій.

Ворожка Аліса кілька років провіщала долю. Сиділа на столичному Андріївському узвозі, біля будинку, відомому як "Замок Річарда Левове серце". Брала по 15–25 грн.

— Насправді я знаюся на психології, — зізнається Аліса. — Головне — вслухатися в питання клієнта, як воно сформульоване. Карти — про людське око. Я говорю клієнтові те, що він хоче почути. Головне — не віщувати лихого, не наврочити.

До магії здебільшого вдаються з цікавості, вважає психіатр зі столичної приватної лікарні Олександр Голошко, 27 років.

— Кожен має право витрачати гроші на власний розсуд, аби тільки це не шкодило здоров"ю. Інша річ — надприродні здібності екстрасенсів. Їх мають менше 1 відсотка людей. Пройдисвіти використовують синдром плацебо. Якщо людина у щось повірить, організм підкорюється. Відомі випадки одужання смертельно хворих завдяки цьому синдрому.

Лікар застерігає від Еріксонівського гіпнозу. Потрапивши під його дію, людина втрачає волю і самоконтроль. Розпізнати такий гіпноз складно.


Що пропонують екстрасенси


"жива вода"     25–320 грн

заряджена фотографія     10–85 грн

чудодійна ефірна олія     15–450 грн

сіль від родинного лиха     15–100 грн

ритуальна свічка     5–40 грн

виявлення нечистої сили у домі     10–65 грн

провіщання майбутнього     40–600 грн

діагностика карми     55 грн

очищення аури     35–500 грн

очищення від впливу енергетичних вампірів     600–630 грн

імунітет зціленої аури     10–50 грн

Зараз ви читаєте новину «Екстрасенси-пройдисвіти використовують синдром плацебо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути