пʼятниця, 20 листопада 2015 05:40

"Держава повернула 10 тисяч гривень за котел"

Понад 1 млрд грн пільгових кредитів видали банки на купівлю негазових котлів і матеріалів для утеплення. Державною програмою на 16 листопада скористалися майже 62 тис. родин.

— На придбання негазових котлів громадяни взяли більше 12 тисяч кредитів на понад 200 мільйонів гривень. Також зросла кількість "теплих" кредитів для Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків — 130 на суму 12,5 мільйона, — говорить голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук. — Програма популярна і серед громадян, які отримують субсидії на комунальні послуги. Майже 8 тисяч осіб оформили "теплі" кредити на 93 мільйони гривень.

— Із дружиною порахували, що для нашого будинку потрібен котел для різних видів палива. З автоматикою й установкою коштував 44 тисячі гривень. Оформив кредит за державною програмою, — розповідає 54-річний Олександр Півень із Вінниці. — Думав, волокіти з паперами буде багато. Але труднощів не виникло. Подав заяву й довідки про доходи — мою та дружини. Тиждень у банку перевіряли документи. В цей час я шукав котел. Приніс чек із магазину, а вже за кілька тижнів мені повідомили, що гроші заплатили. Держава повернула 10 тисяч гривень за котел. Решту виплачуватиму протягом трьох років. Сусіди теж взяли кредит на утеплення. Проблеми можуть виникнути тільки у тих, кому за 65 років. За них мають поручитися діти або ж позику беруть під заставу. А так — не чув, щоб комусь відмовляли.

Зараз ви читаєте новину «"Держава повернула 10 тисяч гривень за котел"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути