Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2007 15:48

Де в Києві можна поїсти борщу

Киянин Петро Біба, 41 рік, ще з часів служби в армії обіцяв почастувати свого друга татарина Усмана Фахрітдінова, 41 рік, справжнім борщем. Днями Усман приїхав до столиці.

Вийшовши з поїзда, гість поцікавився, де можна поснідати. Друзі зазирнули до мережевого ресторану "Єврохата" навпроти Південного вокзалу. Там порція борщу українського з м"ясом коштує 3,90 грн. Проте чоловіки не схотіли стояти в черзі.

— Тоді я повів Усмана до ресторану "Дрова", що над Північними платформами електричок, — веде далі Біба. — Але там закінчилися пампушки з часником. Хоча роздатчиці обіцяли за три хвилини принести свіжих, ми рушили далі.

Зупинився татарин у готелі "Турист" на Лівому березі. Там на першому поверсі є "Домашня кухня". Її меню пропонує борщ український за 3,95 грн. Та друзі вирішили пообідати на Хрещатику.

У центрі столиці з борщем — жодних проблем. Їдальня "Шкварочка" на Ярославому валу за національну страву просить 6,5 грн. У мережі "Швидко" борщ пропонують за 3,95 грн. У ресторані швидкого обслуговування "Два Гуся" — за 3,9 грн. Ресторан "Здоровенькі були", що за метро "Хрещатик", частує борщем по 3,5 грн. Там і пообідали: друзям-дегустаторам сподобалося, що з аудіоколонок лунали пісні українських виконавців, серед яких були мелодії рок-групи "Борщ".

Запитав про борщ у ресторані єврейської кухні

Гуляючи Києвом, вже зі спортивного інтересу зазирнули ще до кількох відомих харчевень. Зокрема, до ресторану "О"Панас", що в парку Тараса Шевченка.

— Там смачний і червоний, кольору нашого університетського корпусу, борщ із пампушками коштує аж 25 гривень, — розповідає Біба.

Ще дорожчою виявилася ця страва в ресторані високої української кухні "Липський Особняк": за порцію борщу бурякового там правлять 39 грн. Запевняють, що зварений він за рецептом XVIII століття.

У демократичному ресторані сімейного харчування "Суп-хауз" на Московській площі серед великого вибору перших страв борщ пропонують за 4,50 грн.

Під вечір спустилися на Поділ. У ресторані "Пузата хата" миску борщу можна з"їсти за 3,90 грн. А на розі Сагайдачного та Ігоревської Петрові та Усманові трапився ресторан єврейської кухні "Цимес". Фахрітдінов вирішив запитати про борщ і там.

— Я хотів відрадити, але друг наполягав — і таки виявився правий, — каже Біба. — У "Цимесі" ми скуштували борщу з качкою і чорносливом за 25 гривень.

— Зрештою, невгамовний гість переконався, що в Києві — море борщу, ним і обідав і вечеряв, аж доки не став фанатом цієї страви, — каже Петро Біба.

Зараз ви читаєте новину «Де в Києві можна поїсти борщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути