Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2007 17:06

Дарія Черешнівська подолала марнотратство

Приватний психолог із Києва Дарія Черешнівська, 33 роки, щомісяця заощаджує до 600 грн. Застосовує психологічні прийоми  американських колег.

— Перше правило економії — не брати із собою зайвих грошей, — радить психолог. — Гроші, взяті про всяк випадок, зазвичай додому не повертаються. Люди витрачають їх на різний непотріб.

— Я готую докторську дисертацію. Листуюсь із психологами зі Штатів. У них дуже добре розвинутий напрям побутової психології, зокрема, ставлення до грошей. Колега з Вашингтонського університету поділилася своїм прийомом для затятих марнотратників, які не можуть вчасно зупинитися з витратами. Люди мають навчитися думати про гроші у гаманці так, ніби вони останні. Більше їх нема й ніколи не буде. Останні гроші витрачати страшно.

Дарія детально записує витрати впродовж місяця. Каже, це дисциплінує і стримує від розтринькування грошей.

— Моя зарплатня — 3 тисячі гривень. Дві витрачаю на харчі, комунальні платежі, одяг та школу доньки. Решта йшла на різні дрібниці — подарунки родичам, ласощі, косметику, таксі тощо. За натурою я — феноменальний марнотрат. Нічого не вдавалося відкласти. Скористалася порадою американської колеги — і вже за перший місяць заощадила 500 гривень. У квітні відклала на сто гривень більше.

Зараз ви читаєте новину «Дарія Черешнівська подолала марнотратство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути