Ексклюзиви
середа, 23 серпня 2017 00:40

Ціни на відпочинок зросли на третину

— Ціни виросли, а сервіс упав. ­Такий головний девіз цього сезону, — розповідає 45-річний Павло ­Галасевич із Києва. З дружиною відпочивав у селі Щасливцеве на Херсонщині.

— Завжди влітку відпочиваємо в Україні. Об'їздили всі області. Цього року ціни на морі нас вразили. Двомісний номер — 900 гривень із людини. Ще додатково треба було заплатити по 180 гривень за харчування. Номер нормальний, бо на базі зроблений ремонт, купили хороші меблі. Але світло пропадало дуже часто. Електромережі в селі не витримували навантаження від кондиціонерів. Ще один мінус — відсутність розваг. Розповідали, що торік біля бази відпочинку стояли автобуси. Можна було замовити екскурсії по області. Цього року жодного такого не знайшли. Ціни на харчі вищі, ніж у Києві. Качан кукурудзи чи булку на пляжі продають за 20 гривень. Літрова пляшка домашнього вина — 150. Чашка кави коштує, як у найдорожчих ресторанах столиці — 40 гривень. При цьому напій подають в паперовому стаканчику. У магазинах бідний асортимент.

Номер із харчуванням у середньому коштував від 350 до 1080 грн на день. Ціни на відпочинок на морі зросли на третину, порівняно з минулим роком. Найдешевші номери пропонували по 60 грн. Це помешкання без зручностей, в кімнаті є тільки ліжка.

— Даже на такое жилье у нас немалый спрос. Люди считают, что нечего тратиться на условия, — каже одеситка 65-річна Альбіна Руденко. — Їх цікавить близькість до моря і наявність ліжка. За останні 10 років не робила ремонт у кімнатах. Перед відкриттям сезону лише змітаю павуків. Мені вигідніше взяти по 50 гривень із людини, ніж вкладати гроші в меблі, техніку.

— Найменш вдалим сезон був на Одещині. Традиційно тут були найвищі ціни на відпочинок. Номери в деяких готелях Одеси коштували до 7 тисяч гривень на добу. Відпочивальники знімали дорогий номер і заселялися туди по 10–15 осіб, — говорить спеціаліст з організації відпочинку 35-річний Артур Бородиня. — Найнижчі ціни були весь червень і частину липня через погану погоду. У серпні вартість різко зросла. Досі тримається на високому рівні. Номер зі зручностями обійдеться від 700 гривень з людини. Зате серйозно впали ціни в ресторанах. Бо різко знизився попит. Перша причина — бази відпочинку частіше намагаються надавати повний комплекс послуг, включаючи харчування. Друга — відпочивальники їдуть зі своїми продуктами. В середньому обід у ресторані коштує 143 гривні. Торік середня ціна була 180–200.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на відпочинок зросли на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути