Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2007 15:16

Через рік з кредитки можна зняти більше грошей

Киянка Ірина Ромашова, 30 років, кредитною карткою користується рік. Минулого літа вона з родиною відпочивала на морі, а їхню трикімнатну квартиру затопили сусіди. Тому гроші на ремонт довелося взяти з кредитки.

— На роботі нам видали таку картку разом із зарплатною, — розповідає жінка. Вона працює секретарем на приватному підприємстві. — Я поклала її у шухляду — не люблю жити в борг. Та коли нас залили, довелося. За тиждень, доки ми приїхали, грибок поліз на стіни у кімнаті, кухні, коридорі. Ще й паркет у двох кімнатах здувся.

Із картки можна було взяти 2 тис. грн. Ірина позичала їх щомісяця. У перших числах віддавала всю суму разом із відсотками, а ближче до середини — знову забирала.

— Погашаючи кредит, я завжди клала трохи більшу суму на п"ятдесят-сто гривень, щоб і проценти покрити, і мати запас. Бо раптом наступного місяця не вистачить. Для нас такий кредит вигідний — не треба бігати по родичах-знайомих позичати.

Ремонт затягнувся на рік. Цього місяця жінка знімала гроші, щоб купити меблі. Вона побачила, що суму кредиту банк збільшив на 1000 грн.

— Я зраділа, але надбавку не чіпаю. Хай буде про запас.

У "ПриватБанку", де Ромашова має картку, пояснили, що це — норма.

— Коли і на скільки збільшити суму, вирішує кредитний комітет, — розповідає Юлія Снітко, заступник керівника Центрального відділення Печерського філіалу "ПриватБанку". — Він дивиться, як часто людина бере гроші з картки і чи вчасно повертає. Сума на кредитній картці може збільшитися через три, шість місяців або через рік.

Зараз ви читаєте новину «Через рік з кредитки можна зняти більше грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути