середа, 13 лютого 2008 17:54

Як дурять клієнтів в комп"ютерних майстернях

Киянин Олександр Чорний, 21 рік, носив ремонтувати свій комп"ютер у спеціалізовану майстерню на Виноградарі. Каже, за роботу намагалися здерти втридорога.

— Мені показали прейскурант, там написано — "діагностика безкоштовна", — пояснює хлопець. — Я і спокусився. Системний блок сказали залишити на кілька днів. Наступного дня передзвонили: треба міняти материнську плату.

Деталь йому запропонували за 700 грн. Сашко відмовився:

— На радіоринку біля Караваєвих дач така коштує 150 гривень. Поїхав, купив і завіз до майстерні. "Материнку" перевірили, чи працює.

За кілька годин Сашкові подзвонили: відремонтований комп"ютер можна забирати. За роботу нарахували 94 грн.

— Я почав з"ясовувати, за які такі послуги мені рахунок "намалювали". Виявилося, за установку плати й діагностику, яка нібито безкоштовна. Нехай уже за установку беруть гроші, хоча я не замовляв цього! Лаявся з ним із годину.

Майстри покликали охоронця, потім директора. Той показав хлопцеві інший прейскурант. Там записано: "Діагностика 1 — безкоштовна, діагностика 2 — 94 грн". Сашко пригрозив поскаржитися до міліції на шахрайство. Узяв чек і прейскурант із вітрини, попрямував до виходу.

— Директор запропонував компроміс, — веде далі Сашко. — Я заплачу лише 40 гривень за установку плати. А майстерня будь-коли й безкоштовно переустановить ще одну деталь. Хоча й сам можу її легко замінити.

Хлопець погодився, та про всяк випадок забрав чек. Зберігатиме до наступної поломки.

Зараз ви читаєте новину «Як дурять клієнтів в комп"ютерних майстернях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути