Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 18:35

Яйця дорожчають на 30 копійок за тиждень

Жителька міста Новоград-Волинський Житомирської області Олена Табакова, 35 років, купила десяток курячих яєць на центральному ринку по вул. Войковій. Заплатила 5,50 грн.

— У вересні ще по чотири гривні за десяток продавали, а це ціна вже виросла на півтори гривні. Скоро й до шести дійде, — розводить руками Табакова. — За тиждень ціна зросла на 30 копійок.

Яйця на базар до Новограда-Волинського привозять із Білої Церкви Київської області. Місцеві птахофабрики продукують дрібніші яйця, але ціна на них теж 5,50 грн.

Керівник аналітичного відділу консалтингової агенції "ААА" Марія Колесник, 32 роки, впевнена, що роздрібна ціна на яйця не виправдана.

— Подорожчання яєць пов"язане зі зростанням ціни на корми. У Європі за тонну зерна платять від 400 до 600 доларів, у нас — 1300 гривень, — пояснює Марія Колесник. — Корми подорожчали у серпні, а ціна на яйця почала зростати лише кілька тижнів тому.

Експерт говорить, що торік в Україні зафіксували перевиробництво яєць, а кілька підприємств навіть призупинили свою діяльність. 2007-го птахофабрикам бракує сировини.

Зараз ви читаєте новину «Яйця дорожчають на 30 копійок за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути