Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 10:18

"В українцях вбивають почуття господаря" - заробітчанин розпалив дискусію в соцмережі
6

Автор: facebook
  Український заробітчанин Роман Співак розпалив дискусію серед користувачів соцмереж
Український заробітчанин Роман Співак розпалив дискусію серед користувачів соцмереж

Бурхливе обговорення у мережі викликав пост українця Романа Співака про людей, які через складні життєві обставини були змушені виїхати на заробітки за кордон.

Чоловік поділився особистим досвідом на сторінці у Facebook, повідомляє "Обозреватель".

"Вчора почитав одного писаря у FB, що на заробітчан нема чого звертати увагу, бо з них толку мало. Думаю, що трохи не так. Найперше заробітчани заслуговують на повагу за те, що мали сміливість зірватися з теплого домашнього місця та вирушити у невідомий світ. Це не кожному дано. Мати сміливість зробити вибір. У багатьох мрії так і залишаються мріями", - написав Роман Співак..

Він також обурився покладанням надій багатьма українцями на державні субсидії, дотації та інші гарантії держави. Чоловік переконаний, що від громадян, життя яких побудоване на такій філософії, дуже мало толку, адже вони не мають наміру виходити із зони особистого комфорту.

"А толку мало якраз із субсидіантів, дотаційників та інших халявщиків. Які точно нікуди не поїдуть. Їм і так добре. Сидіти на шиї платників податків. Ось це є ключова проблема. Що в українцях вбивають почуття господаря. А виховують тупе стадо, яке буде молитися на дотацію та субсидію. Так що писарям з державної служби треба думати про нові робочі місця та конкурентну оплату праці. Тоді все врівноважиться. А сидіти на маминих пиріжках та біля жінчиної цицьки і протирати штани з 9:00 до 18:00 - то великого розуму не треба. За кордоном такого працівника тримати не будуть. Бо там платять за результат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 18 годин в "холодильнику" і штрафи по 10 тисяч гривень: три історії заробітчан

Говорячи про свою особисту історію, чоловік розповів, що стати заробітчанином змусила важка хвороба дружини. Але він абсолютно цього не соромиться. Вважає, що такий життєвий етап робить людей ще більш конкурентними і дає їм нові знання.

"Я є український заробітчанин. І зараз валю на нічну зміну аж до ранку. Для мене заробітчанин - не образливо, а навпаки гордо. Я сам з усім справляюся та вирішую всі свої проблеми", - каже Роман Співак.

Реакція користувачів соцмереж на пост українця різна. Одні навели в коментарях аргументи, чому гастарбайтери - це успішні люди, інші — переконані, що працювати та приносити користь потрібно лише своїй країні.

Фото: facebook
Український заробітчанин Роман Співак розпалив дискусію серед користувачів соцмереж
31,6% українців хочуть жити в більш комфортних умовах. 9,4% - не можуть себе професійно реалізувати в Україні.
45,2% готові виїхати за кордон для того, щоб отримувати більше грошей. Такі результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології.
Зараз ви читаєте новину «"В українцях вбивають почуття господаря" - заробітчанин розпалив дискусію в соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі