Ексклюзиви
середа, 15 травня 2019 00:20

Росіянка вивчила українську мову за віршами Ліни Костенко

Росіянка вивчила українську мову за віршами Ліни Костенко
vezha Москвичка Анастасія Воробйова вивчила українську мову за віршами Ліни Костенко

Анастасія Воробйова переїхала разом з родиною з Москви у 2015 році до Вінниці.

Корінна москвичка відкрила у Вінниці школу іноземних мов Mil Pasos. Перед переїздом досконало вивчила українську мову, пише vezha.

"Для мене викликом було, що всі спілкувалися українською, мені хотілося більше практикуватися. Боялася, якщо почну говорити українською, то станеться щось погане. Люди почують мій акцент, - розповідає Анастасія. - Хоча рік до переїзду вчила в Москві українську. Вона мені завжди подобалася і були думки вивчити, а тут трапилася така нагода. Вчила її по якомусь львівському підручнику 50-60 х років. Там такі дуже дивні завдання були. Наприклад, вивчати вірші напам'ять. Думаю, що на момент переїзду я знала більше віршів, ніж середньостатистичний українець.

Українську вивчила переважно за віршами Ліни Костенко та Тараса Шевченка.

Син Арсеній навчається в школі українською і в садочку теж українською розмовляв. Вдома спілкуються між собою російською.

"Арсенію ще не було трьох років, коли переїхали і він вже був в тому віці, коли все розумів. Сам трішки говорив вже. Якраз ми його тут віддали в приватний садочок.

Там він просто мовчав весь час. Тільки якщо йому вже щось треба, то він пошепки каже саме виховательці, але не іншим дітям. І так два тижні було, а потім ми знову поїхали до Москви, відпочили там місяць, і коли приїхали він вже говорив російською без проблем, не соромився, не лякався", - говорить Анастасія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла чому повернулася на батьківщину з Іспанії

39 річна Тоді Шалліні народилася і виросла на сході Індії. У 2007 році вона вийшла заміж за індуса, який вже тоді працював в київському офісі індійської компанії. Дівчина переїхала до чоловіка і вже 11 років подружжя живе в Києві.

А ще Тоді заснувала тут свій бренд одягу, який презентувала на Odessa Fashion Week 2018.

Зараз ви читаєте новину «Росіянка вивчила українську мову за віршами Ліни Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути