Ексклюзиви
пʼятниця, 18 липня 2008 07:09

Зоряну Воробець вилікувала чудотворна ікона

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Зоряна Воробець (ліворуч) із сестрою Христиною на власному подвір’ї в селі Далешове Городенківського району Івано-Франківської області
Зоряна Воробець (ліворуч) із сестрою Христиною на власному подвір’ї в селі Далешове Городенківського району Івано-Франківської області

13-річна Зоряна Воробець із села Далешове Городенківського району Івано-Франківської області торік важко захворіла. Лікарі не могли поставити діагноз і не давали надії на життя. Вилікував дівчину чудотворний образ Матері Божої з місцевої церкви "Святих безсрібників Козьми і Дем"яна".

— Як зараз це згадую, аж страшно робиться, — розказує сестра Зоряни 16-річна Христина Воробець. — Вона раптово перестала їсти, висохла так, що вже й ходити не могла. Важила 25 кілограмів.

Мати дівчини була на заробітках в Італії. Почувши про горе, одразу приїхала додому. Возила доньку по лікарях, професорах області. Ніхто хвороби не бачив, аналізи були хороші. Але Зоряна щодня втрачала по кілограму.

— Лікарі казали: "Забирайте дитину додому, ми не можемо помогти", — плачучи згадує бабуся дівчинки Катерина Воробець, 70 років.

Батьки вирішили спробувати останній шанс — помолитися до образу Далешівської Богородиці. Про дива біля ікони чули давно. Принесли дитину до храму, попросили священика провести молебень.

— Коли прийшли додому, Зоряна попросила їсти. За кілька днів одужала, — каже бабуся.

Дівчина закінчила сьомий клас, важить 50 кг. Удома й досі не розуміють, що з дитиною було. Переконані, що її врятував чудотворний образ.

— Я працюю настоятелем у цій церкві майже 15 років. Такого набачився, що інколи аж самому моторошно, — говорить отець Тарас Іванюк, 40 років, священик Далешівської православної церкви Київського патріархату. — Найчастіше люди виліковували епілепсію, сліпоту та безпліддя. Якщо щиро помолитися, то образ і від смерті врятує.

39-річна Марія Григоришак до чудотворного образу приходить щоразу, як відчуває тягар на душі або якусь недугу.

— У мене була підозра на рак грудей, — розповідає. — ґуля на ґулі. Біль такий, наче хто ножем груди ріже. Збиралася лягати в онкодиспансер. Але за день перед тим пішла до церкви, попросила, аби священик наді мною молитву відчитав. На ранок виздоровіла. ґулі пощезали.

Далешівська ікона Богородиці у церкві з 1774 року. До цього часу вона зберігалася в місцевому монастирі. За часів Австро-Угорщини монастир ліквідували. Селяни знайшли ікону біля цілющого джерела.

Родина отця Іванюка реставрує стару резиденцію біля церкви. До неї привозитимуть дітей-інвалідів з обласних сиротинців.

— Хочемо, щоб і тим дітям ікона помогла, — каже Галина Іванюк, 39 років, дружина священика.

Зараз ви читаєте новину «Зоряну Воробець вилікувала чудотворна ікона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути