пʼятниця, 18 липня 2008 07:10

Здавачі молока оголосили безстроковий страйк

Із 15 липня понад тисячу селян-одноосібників Локачинського та Луцького районів на Волині не здають молока на заготівельні пункти молокозаводів. Їх не влаштовує ціна — 0,9–1 грн за літр.

У вівторок десяток селян і фермерів зібралися поблизу Волинської облдержадміністрації. Привезли із собою бідон молока — обіцяли вилити його в фойє.

— Ми закликаємо всіх здавачів молока приєднатися до страйку. Хочемо, щоб закупівельна ціна була не нижчою, як 1,86 гривні за літр, — каже голова координаційної страйкової ради Ростислав Остапчук, 43 роки.

Чиновники запросили страйкарів на переговори. Влада обіцяє розглянути нові заготівельні розцінки на спеціальній нараді.

— Потрібно домовитися з переробниками молока. Вони згодні сісти за стіл переговорів під наглядом влади, — говорить заступник голови облдержадміністрації Віталій Заремба, 49 років.

Два найкрупніші молокозаводи Волині обіцяли одноосібникам щонайменше 1,2 грн за літр молока. Та з початку червня вони отримували 0,9–1 грн за літр. Селяни обіцяють бойкотувати заготівельні пункти, доки їхні вимоги не задовольнять.

Зараз ви читаєте новину «Здавачі молока оголосили безстроковий страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути