Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2008 07:13

Завали після повені розчищають безробітні

32 угоди на організацію оплачуваних громадських робіт із ліквідації наслідків стихійного лиха укладено центрами зайнятості Тернопільщини. До жовтня підтоплену територію Борщівського, Бучацького, Заліщицького та Монастириського районів прибиратимуть майже 200 безробітних.

— Кількість задіяних людей постійно змінюється. На 20 серпня залучено 82 безробітних. Усі вони жителі постраждалих сіл, — розповідає Володимир Фещур, 51 рік, начальник відділу обласного центру зайнятості. — До нас зголошувалися люди і з інших районів. Проте сільські ради вважають, що іногородніх їм не треба.

Безробітні очищають від намулу житлові та господарські будівлі, прибирають території сіл та зміцнюють береги. За виконану роботу їм платять мінімальну зарплату 525 грн.

— Із урахуванням усіх надбавок за святкові та неурочні дні за місяць можна отримати до тисячі гривень. Люди приступають до роботи поетапно, по 10–20 осіб на об"єкт. Тож суми виплат ми ще підраховуємо, — продовжує. — Залучаємо як чоловіків, так і жінок.

Зараз ви читаєте новину «Завали після повені розчищають безробітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути