Ексклюзиви
середа, 20 червня 2007 07:13

Затримали розкрадачів гробниць

Троє парубків віком 21–23 роки розбили понад сотню могил у Калуському районі Івано-Франківської області.

Перше повідомлення про руйнацію могил надійшло наприкінці травня із села Бережниця. Через кілька днів поскаржився голова села Добровляни, де зруйнували 30 пам"ятників. За кілька днів на кладовищі в селі Кропивник покрали огорожу, таблички і хрести із нержавійки. Два тижні тому в селі Підмихайлі розбили 37 гробів. Наступного дня міліціонери затримали 23-річного Сергія. Той виказав спільників — однолітка Миколу та 21-річного Івана.

— Усі троє — калушани, вихідці із цілком пристойних і забезпечених родин, — розповідає начальник Калуського райвідділу Віталій Ільчишин. — Металеві частини на цвинтарях вони вишукували вночі: світили фарами автомобіля на могили — де найбільше відблискувало, там і нівечили. Прути, трубки і хрести з нержавійки звозили у недобудований особняк батьків одного зі зловмисників. Там плющили кувалдами, більші частини розпилювали. Нержавійку збували у несанкціонованому пункті брухту по 15 гривень за кілограм. Затримані пояснюють дії відсутністю кишенькових грошей.

У затриманих вилучили 400 кг нержавійки. За вандалізм усім трьом загрожує штраф — 1,7 тис. грн або до трьох років тюрми.

Зараз ви читаєте новину «Затримали розкрадачів гробниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути