Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2007 07:05

За макулатуру учні отримали телевізор і DVD-програвач

Сім тонн паперових відходів зібрали 23 учні 5-Б класу Чернівецької школи N18. За перше місце в командному заліку І Всеукраїнського турніру зі шкільного макулатурингу на Кубок тернопільського видавництва "Школярик" учні отримали телевізор і DVD-програвач.

— Найбільше було ящиків і газет. Школярі збирали їх на місцевому ринку, вдома й на роботі батьків, — розповідає 45-річний Мирослав Починок, директор 18-ї школи. —  Невеличкі партії паперу приносили до школи, а великі клунки відразу несли на приймальний пункт. На одного учня класу-переможця припало 344 кілограми паперу. Однак є й більший показник. Учениця 8-Б класу Каріна Гізатуліна сама назбирала півтори тонни. Загалом школа здала 12 тонн.

Призи вручили на останньому дзвонику. Телевізор "Самсунґ" і DVD-програвач встановили в 5-Б класі. До них додали 15 навчальних фільмів.

У турнірі взяли участь учні понад 1000 шкіл України. Із вересня 2006 року зібрали понад 3 млн кг макулатури. Таку масу паперу можна отримати, переробивши 45 га лісу.

Зараз ви читаєте новину «За макулатуру учні отримали телевізор і DVD-програвач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути