У раціоні жителів Волині переважають картопля, хліб і молоко. Натомість м"яса критично не вистачає. Про це свідчать дослідження, проведенні обласним управлінням економіки.
Торік пересічний волинянин спожив 182 кг картоплі, 123 кг хліба та 268 л молока. М"яса кожен житель області з"їв 43 кг. Для порівняння, мінімальне споживання м"яса має становити 52 кг на рік. Оптимальна ж кількість — 83 кг на рік. Тобто вдвічі більше, ніж є насправді.
За статистикою, кожен волинянин у середньому з"їдає за день півкілограма картоплі та 400 г хліба. Це відповідає нормі.
— Картопля традиційно є другим хлібом, бо Волинь здавна вважають картопляним краєм із найвищими врожаями в Україні, — каже начальник обласного управління економіки 42-річна Любов Івевакова.
Добове споживання м"яса волинянами дорівнює 100 г (мінімальна фізіологічна норма — 120 г, оптимальна — 205 г). Риби люди їдять 20 г (мінімальна фізіологічна норма — 40 г, оптимальна — 50 г).
М"ясо та фрукти частіше споживають жителі лісостепової зони — Луцького, Ківерцівського, Горохівського й Іваничівського районів. Жителі Волинського Полісся більше їдять риби, картоплі, лісових ягід та грибів.
Коментарі