Неділя, 25 лютого 2007 16:18

Волиняни недоїдають м"яса

У раціоні жителів Волині переважають картопля, хліб і молоко. Натомість м"яса критично не вистачає. Про це свідчать дослідження, проведенні обласним управлінням економіки.

Торік пересічний волинянин спожив 182 кг картоплі, 123 кг хліба та 268 л молока. М"яса кожен житель області з"їв 43 кг. Для порівняння, мінімальне споживання м"яса має становити 52 кг на рік. Оптимальна ж кількість — 83 кг на рік. Тобто вдвічі більше, ніж є насправді.

За статистикою, кожен волинянин у середньому з"їдає за день півкілограма картоплі та 400 г хліба. Це відповідає нормі.

— Картопля традиційно є другим хлібом, бо Волинь здавна вважають картопляним краєм із найвищими врожаями в Україні, — каже начальник обласного управління економіки 42-річна Любов Івевакова.

Добове споживання м"яса волинянами дорівнює 100 г (мінімальна фізіологічна норма — 120 г, оптимальна — 205 г). Риби люди їдять 20 г (мінімальна фізіологічна норма — 40 г, оптимальна — 50 г).

М"ясо та фрукти частіше споживають жителі лісостепової зони — Луцького, Ківерцівського, Горохівського й Іваничівського районів. Жителі Волинського Полісся більше їдять риби, картоплі, лісових ягід та грибів.

Зараз ви читаєте новину «Волиняни недоїдають м"яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі