середа, 28 травня 2008 07:02

Волинських зубрів триматимуть у загоні

На Волині почали споруджувати найбільший в Україні вольєр для диких тварин. За дерев"яною огорожею, заввишки два метри, утримуватимуть стадо волинських зубрів.

Вольєр, протяжністю 10 км, будують на угіддях Звірівського та Муравищенського лісництв Ківерцівського району. Він обгородить понад 300 га лісу, де утримуватимуть 23 зубри. Волинське товариство лісівників України та обласне управління лісового господарства планує витратити на будівництво 1 млн 800 тис. грн.

— Вольєр допоможе зберегти, відновити популяцію й зупинити міграцію волинських зубрів. Тварин охоронятимуть і підгодовуватимуть єгері, досліджуватимуть науковці, — каже перший заступник обласного лісогосподарства Анатолій Гетьманчук, 52 роки.

Лісники закінчують монтувати 3,5 км вольєра в Звірівському лісництві. Там на 35 га лісу пасеться стадо з 11 зубрів. Проектом зацікавилося Франкфуртське зоологічне товариство з Німеччини. Воно зголосилося подарувати волинянам двох племінних плідників-зубрів, щоб ті оздоровили генотип стада.

Нині на Волині залишилися 23 зубри. Десятиліття тому їх було понад 150.

Зараз ви читаєте новину «Волинських зубрів триматимуть у загоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути