Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2007 07:00

Велосипедиста Сирватку збив автомобіль

Охоронець магазину в селі Уличне Дрогобицького району Львівської області Роман Сирватка, 53 роки, потрапив до районної лікарні з відкритим переломом правої гомілки. На велосипедиста наїхав легковик.

— Сирватка здав зранку чергування й рушив додому, — розповідає секретар Уличної сільради Оксана Черепущак, 48 років. — Вийшов на дорогу перед магазином, іще навіть на ровер не сів, як та машина наїхала. Водій, що його збив, зупинився і відвіз Романа до лікарні.

Схожа аварія сталася три тижні тому на дорозі в селі Галичани Городоцького району. Під колеса ВАЗу потрапив 49-річний Ярослав Кансір. Чоловік зранку їхав велосипедом на роботу. Тепер заліковує закритий перелом лопатки і забій передпліччя. Кансір сам виховує трьох дітей, дружина померла чотири роки тому.

У Державтоінспекції кажуть, що аварій за участю велосипедистів побільшало. Тільки за три останні місяці на дорогах загинули четверо осіб із роверами. Минулої неділі легковик налетів на жителя села Кути Буського району Зиновія Гаврилюка, 52 роки.

— Зиновій близько другої ночі повертався додому велосипедом від матері, яка мешкає в сусідньому селі, — розповідає голова сільради Ігор Карпій, 48 років. — У зіткненні з машиною він отримав серйозні травми голови, від яких помер у кареті швидкої допомоги. Люди кажуть, що водій перебував за кермом у нетверезому стані й утік із місця пригоди. У Гаврилюка залишилися дружина, 18-річна донька та 16-річний син.

У травні та червні ховали велосипедистів у селі Горбків Сокальського району, у місті Добромиль Старосамбірського району та райцентрі Дрогобич.

Зараз ви читаєте новину «Велосипедиста Сирватку збив автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути