Ексклюзиви
неділя, 25 березня 2007 18:50

Василь Зубик задихнувся випарами бензину

У селі Бедриківці Заліщицького району Тернопільської області в недіючому резервуарі автозаправної станції "Прометей" минулої п"ятниці знайшли двох чоловіків. 48-річного Василя Зубика витягли мертвим. Непритомного 42-річного Миколу Василявського госпіталізували до реанімації райлікарні, потім перевезли до Тернополя.

— Колишній власник закопав на території заправки залізничну цистерну, — розповідає сільський землевпорядник Степан Калакайло, 34 роки. — Ми називаємо її "бочкою" — зверху видно лише люк.

Цистерна висока — понад 3 м. Розрахована на 60т. Колись у ній зберігали бензин. Нова власниця Марія Орелецька із сусідніх Лужан обгородила резервуар сіткою. До "бочки" ходили через хвіртку.

— Зубик працював сторожем, а Василявський — оператором на заправці, — веде далі Калакайло. — Я приїхав машиною о сьомій ранку. Хлопців на заправці не було. У приміщенні на столі лежав мобільний, всюди порядок.

Зубика та Василявського знайшли перед восьмою ранку. Чоловік власниці заправки по драбині зліз у цистерну. Микола ще хрипів, його зачепили мотузкою за пояс і витягли нагору. За 30 хв. із райцентру приїхали міліціонери, рятувальники, працівники прокуратури, СБУ, "швидка". Тоді й підняли тіло Зубика.

Припускають, що Василь узяв протигаз, розкрутив болти на люку цистерни й спустився в середину. За товаришем поліз і Микола. Чоловіки мали перевірити, чи є в цистерні пальне, але задихнулися випарами бензину. Усе сталося перед п"ятою ранку.

Зубик залишив дорослих синів Михайла, Юрія та Ігоря. Чоловік сам порався по господарству — дружина скалічіла після перелому ноги.

Зараз ви читаєте новину «Василь Зубик задихнувся випарами бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути