середа, 08 жовтня 2008 07:11

Вантажівки стоять на кордоні до трьох діб

П"ятикілометрова черга із 350 вантажівок утворилася на в"їзді до України перед митним пунктом пропуску "Ягодин", що в Любомльському районі на Волині. Перевізники чекають по дві-три доби.

Черга утворилася через затримки на польській території. Тамтешні митники не встигають оглядати вантажівки на виїзних смугах. Пропускна спроможність пункту "Ягодин" — 250 автомобілів на добу в один бік. Нині щодня через кордон їде майже 600 вантажівок. Водії погрожують перекрити фурами дорогу до митниці.

— Черги збільшуються кожні вихідні, коли водії повертаються із рейсів до України. Також ситуація пов"язана з сезонним збільшенням товарообігу, — каже прес-секретар Ягодинської митниці Світлана Федонюк.

Черги на польській території утворилися і перед пунктами пропуску "Краківець" і "Шегині" Львівської області.

Держмитслужба України планує до кінця року передати на кордон дев"ять мобільних систем рентгенівського сканування, вартістю 1,5 млн євро кожен. Три перших сканери вже надійшли на митницю "Рава-Руська". В Ягодині схоже обладнання встановлять у грудні. Система зможе просвічувати 20 великогабаритних вантажівок за годину, що утричі пришвидшить митний огляд та оформлення транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівки стоять на кордоні до трьох діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути