пʼятниця, 28 березня 2008 07:06

Ужгородці відтворюють життя опришків

Історики Володимир Гуцул, 30 років, та Владислав Товтин, 32 роки, з Ужгорода почали відтворювати "Живу історію" на Закарпатті.

— "Жива історія" — популярний у світі напрям, — каже Володимир Гуцул. — За допомогою такого проекту люди можуть зануритися в минулі часи — хтось вбирається у середньовічний одяг, хтось моделює події Другої світової війни, дехто хоче пожити, як прадіди. Ми з колегою реконструюватимемо життя закарпатців ХVІ–ХVІІІ століть. Особливо карпатських опришків.

Ужгородці назвали проект "Ликіцарськими гуканами". Гукани — це неосвічені простаки. Історики хочуть зареєструватися як громадська організація, що об"єднає однодумців. Проект не визначений у часі.

— Це — хобі, — каже Владислав Товтин. — Відтворювати історію будемо постійно. Наприклад, час од часу збиратимемося компанією, одягатимемося у старовинну одежу. На природі готуватимемо страви, які варили 200–300 років тому.

В Україні діє кілька клубів "Живої історії". Їх члени відтворюють історію козаччини, середньовіччя, Другої світової війни.

Витрати на проект Гуцул і Товтин беруть на себе.

Зараз ви читаєте новину «Ужгородці відтворюють життя опришків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути