Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2007 07:14

Юні патріоти відпочили у Чорному лісі

Упродовж тижня 150 десятикласників із Івано-Франківська та Калуша відпочивали у патріотичному таборі "Чорний ліс" поблизу села Грабівка Калуського району.

Літній табір "Чорний ліс" діє на Прикарпатті вже 15 років. Цьогоріч у ньому зібралися переможці конкурсу рефератів до 65-річчя УПА та 100-річчя з дня народження Романа Шухевича.

Табір розбили на місці, звідки в останній бій пішов полковник УПА Василь Андрусяк (псевдо "Різун"). Вихователі жили в бараках, учні — в наметах. Обов"язки розподілили традиційно: хлопці рубали дрова та розпалювали вогнище, дівчата готували їжу й мили посуд. Спілкувалися всі виключно українською.

— Розмовляти російською та вживати жаргон суворо заборонялося, — каже 16-річний Олег Сапіщук. — За це ми робили одне одному зауваження та карали.

Організатори табору кажуть, що намагалися насамперед оздоровити дітей.

— Сім днів такого відпочинку на природі краще, аніж два тижні на асфальті в місті, — вважає координатор програми В"ячеслав Микитюк.

За тиждень таборяни провели 17 краєзнавчих і патріотичних вікторин, змагання з орієнтування на місцевості, спортивні ігри, конкурси патріотичної пісні.

Зараз ви читаєте новину «Юні патріоти відпочили у Чорному лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути