Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2008 07:08

Учителя фізики вбило струмом

У місті Сокиряни Чернівецької області поховали майора МВС 61-річного Сергія Забудька.

Сім"я ремонтувала будинок. Сергій Павлович на деревообробному станку точив бруси для даху. Прилад перестав працювати, господар вирішив його полагодити. Дружина, 56-річна Тетяна Федорівна, вийшла з хати й побачила непритомного чоловіка.

— Як таке могло трапитися? — бідкається Лілія Босак, 46 років, директор Сокирянської середньої школи N1, де працює жінка загиблого. — Він же був фізиком. Завжди навчав дітей, що у роботі з електроприладами не можна поспішати, треба працювати обережно й дотримуватися фізичних законів.

Замолоду Сергій Павлович викладав фізику в Білоусівській та Сокирянській школах. Згодом влаштувався у Сокирянську виправну колонію інженером професійно-технічного навчання. Допомагав молодим в"язням стати фахівцями.

— У нього до кожного терпцю вистачало, — пригадує колишній працівник колонії 66-річний Борис Забудько. — У званні майора вийшов на пенсію.

Тетяна Федорівна у школі навчає дітей української мови й літератури.

Забудьки виховали двох дітей: доньку Ларису, 35 років, та 25-річного сина Олександра. У покійного залишився 14-річний онук Сашко.

— Завдяки дідусевим наукам склав вступні іспити до Вінницького техколеджу, — каже він. — У дитинстві ховав його кашкет, аби він не йшов на роботу, а був зі мною. Дід для таких ситуацій придбав інший.

Зараз ви читаєте новину «Учителя фізики вбило струмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути