понеділок, 06 серпня 2007 07:00

У Волоці подорожчав шифер

Град 30 липня, який випав над селами п"яти районів Чернівецької області, завдав збитків щонайменше на 4 млн грн. У селах Тисівці Сторожинецького та Волока Глибоцького районів пошкоджені покрівлі приватних будинків, шкіл, дитсадів та сільрад.

Одразу після стихії до сіл почали завозити шифер. У Волоці матеріали для покрівлі хат перекупники пропонували по 40 грн за лист — на 10 грн дорожче, ніж у спеціалізованих магазинах. Люди поскаржилися чиновникам, які прибули керувати ліквідацією наслідків негоди.

— За два дні після стихійного лиха на відбудову дахів з обласного бюджету виділили 410 тисяч гривень. Керівництво району  домовляється з фірмами про постачання шиферу за ціною близько 25 гривень, — каже Оксана Мотрук із прес-служби Чернівецької облдержадміністрації. — На пропозицію відгукнулася будівельна фірма "Буянівка".

Компенсацію постраждалим виплачуватимуть із коштів резервного фонду держбюджету. Власникам 22 побитих градом автомобілів компанія "Ніко-Чернівці" готова надати 10-відсоткову знижку на виконання ремонтних робіт та полагодити їхні автівки у спеціалізованих майстернях поза чергою.

Зараз ви читаєте новину «У Волоці подорожчав шифер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути