середа, 09 липня 2008 07:13

У Тернополі відкриють "великий сейф" Нацбанку

Голова Тернопільської облдержадміністрації 33-річний Юрій Чижмарь домовився з головою Національного банку України Володимиром Стельмахом, 69 років, про відкриття в Тернополі грошово-емісійного центру. Тут акумулюватимуться готівкові кошти для потреб комерційних банків Західної України.

Керівництво банку обирало з-поміж кількох областей Західної України. Вибір Тернополя спричинило розміщення в центрі регіону. Банкірам запропонували дві ділянки для будівництва такого центру.

— Що це дає для нашої області? Якщо банківські установи будуть розташовані тут, то це й авторитет для Тернопільщини, і можливість оперативно впливати на фінансову частину діяльності комерційних банків, — говорить губернатор. — Наприклад, сьогодні Тернопіль потребує кредитів, а в державі проблеми з ними. Це так званий великий сейф Нацбанку на Західній Україні.

Після відкриття центру, в області запрацює аеропорт. Виділять кошти на ремонт доріг. Проте коли саме з"явиться центр, Юрій Чижмарь не знає.

— Оформлення всіх дозволів займає багато часу, — пояснює він.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі відкриють "великий сейф" Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути