Ексклюзиви
субота, 02 серпня 2008 07:12

У Рівному збудують "Площу тисячоліття"

Новий квартал "Міленіум плаза" хочуть звести в центрі Рівного. Він розташується на вулицях 16-го липня, Чорновола, Соборній та Драгоманова.

Понад 60% старих будівель знесуть. Решту осучаснять та добудують.

— У "Плазі" будуть торгово-офісні центри, пішохідна зона зі скверами та лавочками, — пояснює перший заступник міського голови Олексій Хмилецький, 53 роки. — А за новими багатоповерхівками буде культурно-мистецький центр. Там розташують художню галерею, панораму Берестецької битви та музей-храм ікони Дорогобузької Богоматері.

Міська рада та виконавчий комітет, можливо, переїдуть у новобудову.

"Міленіум плаза" в перекладі означає "Площа тисячоліття". Автор проекту Микола Пасічник — головний архітектор товариства "Рівнеінвестпроект".

— Це вирішить одразу кілька міських проблем, — запевняє Хмилецький. — Ліквідуємо аварійні будівлі, прокладемо нові інженерні мережі. Буде додаткове житло. А ще зведемо підземні паркінги, центр міста не буде перевантажений автомобілями.

Новий квартал постане за 5–10 років. Для реалізації задуму потрібно не менше мільярда гривень. Інвесторів обиратимуть на конкурсних засадах.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному збудують "Площу тисячоліття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути