Ексклюзиви
четвер, 28 червня 2007 07:12

У Рівному створять каталог гувернанток

До початку жовтня Рівненське міське управління освіти створить єдину базу доглядачів за дітьми.

— До нас часто приходять батьки, які шукають гувернантку. Просять когось порекомендувати, дати адресу або телефон, — розповідає заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик, 49 років. — У домашньому вихованні багато переваг — батьки вважають, що дитина краще підготується до школи.

Більшість рівнян шукають виховательок у друзів і знайомих. Лише третина сімей звертається до кадрових агенцій. Основні вимоги до працівниць — вища педагогічна освіта, знання дитячої психології та комунікабельність. Додатково доплачують за знання іноземних мов. Кваліфіковані гувернантки отримують 15–25 грн за годину. Студенткам, які підробляють під час літніх канікул, — 20–40 грн на день.

— Я принципово не хочу віддавати доньку до дитсадка. Там легко підчепити інфекцію, дитина набереться поганих звичок, — вважає 32-річна рівнянка Марина Левчук. — Мені важливо, щоби за дитиною постійно наглядали. Гувернантки поки що не знайшли, тому з малою сидить знайома випускниця педагогічного коледжу.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному створять каталог гувернанток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути