Ексклюзиви
пʼятниця, 14 березня 2008 07:14

У Годилові згоріли холодильники

Раптове підвищення напруги вночі на  минулий вівторок вивело з ладу побутову техніку в хатах селян Годилова Сторожинецького району на Буковині.

— Усе, що було в хаті включене, погоріло, — бідкається військовий пенсіонер Сергій Віклюк, 40 років. — Сусід Василь Ончуленко казав, що встиг кусачками перетнути проводку, коли лічильник затріскотів. Інакше хата згоріла б.

Близько третьої ранку в Годилові зламалася трансформаторна підстанція. Напруга понад 380 В спалила увімкнені в мережу електричні дзвінки, телефони, мікрохвильові печі, чайники, телевізори, комп"ютери, холодильники.

— Комісія ходила по селу, люди акти підписували, понад 40 дворів постраждали, — зауважує заступник сільського голови Георгій Мінтенко, 49 років. — Електрики зі Сторожинецького РЕМу забрали пошкоджений трансформатор на експертизу. Чи компенсують людям втрати, ми не знаємо.

Торік селяни кілька разів зверталися до електриків, щоб ті замінили стару трансформаторну підстанцію.

— Напруга часто стрибала, а вони хіба ремонтували трансформатор, — каже Сергій Віклюк. — Восени люди зібрали гроші й купили новий за 40 тисяч гривень, але його ніяк не хотіли підключати.

Зараз ви читаєте новину «У Годилові згоріли холодильники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути