Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2007 17:48

Торгівці не дають закрити ужгородський ринок

Автор: фото: Маріанна ШУТКО
  Працівники міліції прийшли на вул. Фединця в Ужгороді виселяти підприємців із закритого ринку
Працівники міліції прийшли на вул. Фединця в Ужгороді виселяти підприємців із закритого ринку

Триста приватних підприємців удень і вночі охороняють промисловий ринок "Зелений базар" по вул. Фединця в Ужгороді, не дозволяючи міліціонерам демонтувати торговельні павільйони. Кажуть, тут колись торгував ужгородський міський голова Сергій Ратушняк.

— Ми вимагаємо показати рішення про ліквідацію нашого ринку! — каже 38-річний Олег Сорокалєтов. — Якщо його ліквідували ще у грудні минулого року, то чому адміністрація досі збирала з нас щоденний касовий збір? Куди йшли гроші, якщо нам не видавали чеки? Якби міська рада ліквідувала "Ринок 1" 26 грудня 2006 року, всі рахунки були б арештовані!

Конфлікт навколо комунального підприємства "Ринок 1" розгорівся півроку тому, коли міський голова Сергій Ратушняк запропонував ліквідувати базар на вул. Фединця. Торговців таке рішення шокувало, адже не минуло й року, як облаштували нові павільйони. Витратили на них за 400 тис. грн, узятих у кредит в одному з ужгородських банків. Підприємці переконані, що міська влада втягнула їх у грошову аферу.

Торік у червні Сорокалєтов спеціально ходив на сесію міської ради.

— Мер Сергій Ратушняк сказав депутатам, що ринок нерентабельний і на ньому працює лише 30 підприємців, тому треба ліквідувати, — розповідає торговець. — Коли голосували, табло не працювало. Ми досі не знаємо, скільки депутатів висловилися за ліквідацію ринку, а скільки — проти.

У серпні 2006 року міський голова наказав вигнати підприємців із базару.

— У нас є договори на оренду землі до кінця 2007 року, — показує документи батько Олега Сорокалєтова 64-річний Олександр Михайлович. — Ми погашаємо кредит, який міська влада взяла на облаштування торговельних павільйонів. Зараз збираємо підписи. Понад 5 тисяч мешканців Ужгорода просять не закривати "Зелений базар".

23-річний Василь Тирпак продає білизну, косметику, побутову хімію та підгузки.

— Ми з дружиною Світланою — інваліди І групи по зору. Маємо двох маленьких дітей, — розповідає чоловік. — Нам запропонували торговельні точки на ринку "Мрія", де за місяць маємо віддавати по дві тисячі доларів за оренду. Тут платили 380 гривень за маленький павільйон і понад 600 — за великий.

44-річній Світлані Кузьмінській запропонували торгувати на ринку в мікрорайоні "Шахта".

— Чому я маю починати свій бізнес на відшибі міста? — обурюється жінка. — Там немає жодних умов для торгівлі: ні світла, ні води. А хіба Ратушняк забув, що сам заснував "Зелений ринок"? Невже забув, що тут починав заробляти гроші, продаючи жєнські труси і ліфчики?

Щодня на Фединця виїжджає карета швидкої допомоги — у торговців не витримують нерви. Олександр Сорокалєтов у середу прикував себе до свого павільйону ланцюгами. Того ж вечора потрапив до лікарні з інсультом.

Зараз ви читаєте новину «Торгівці не дають закрити ужгородський ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути