Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 21:06

Тигра Аполлона виміняли на левеня, поні та ведмежа

Автор: фото Олена Власова
  Завідувач сектора хижих тварин Рівненського зоопарку Петро Свиридон щодня заходить у вольєр до тигра Аполлона. У травні йому виповниться рік. Поруч із Свиридоном — працівниця зоопарку Любов Мазуревич
Завідувач сектора хижих тварин Рівненського зоопарку Петро Свиридон щодня заходить у вольєр до тигра Аполлона. У травні йому виповниться рік. Поруч із Свиридоном — працівниця зоопарку Любов Мазуревич

Минулого тижня до рівненського зоопарку привезли 10-місячного амурського тигра Аполлона. Досі хижак виступав у Сімферопольському цирку-шапіто.

— Це перший тигр у нас, — радіє Петро Свиридон, 39 років, завідувач сектора хижих тварин. — Амурські, або уссурійські, тигри — дуже рідкісні, занесені до Червоної книги. У світі їх залишилося кілька сотень.

Аполлон має власний вольєр біля леопарда. Для спання зробив собі кубло з тирси і дощок. Там ховається від дощу. Коли бачить людей, мурчить і треться спиною об клітку.

— Мушу заходити до нього щодня гратися. Інакше відвикне від ласки і стане диким, — пояснює завідувач. — Треба бути обережним — тигр запросто зіб"є з ніг. Може подряпати.

Аполлон дуже жвавий. Аби не сумував, у клітці почеплять для забавки автомобільну шину.

Циркачі привезли тигра у вантажівці лише в ошийнику. Він звик гуляти на свіжому повітрі. Людей не боїться.

— Довелося віддати за Аполлошу левеня, ведмежа та поні. Просять дати ще мавпу, — каже Свиридон. — Тепер вони стануть артистами цирку.

Тигра годують двічі на добу. Дають лише якісну яловичину — по три з половиною кілограми щодня.

— Він ще маленький, тому їсть мало, — додає Петро. — Вибираю йому найкращі шматки, а м"ясо з кісткою віддаю левам. Іноді даю куряче яйце. Коли Аполлон виросте, важитиме 350–400 кілограмів.

Хижаку знайдуть подругу, коли йому виповниться три роки. Амурські тигри живуть до 40 років.

Зараз ви читаєте новину «Тигра Аполлона виміняли на левеня, поні та ведмежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути