Ексклюзиви
вівторок, 12 серпня 2008 07:14

Тернополян закликають ставати донорами

13 тернополян стали першими учасниками всеукраїнського проекту з добровільної здачі крові. 11 хлопців та двоє дівчат прийшли у п"ятницю, 8 серпня, на станцію переливання і здали по 470 мл. Кожен волонтер отримав по 10 грн на харчі. Гроші віддали чоловікові, дитина якого лежить у реанімації.

— Ми хочемо створити свою базу донорів серед студентів. Це буде реальніше зробити з вересня, коли молодь вийде на навчання. У перший день до нас звернулися дві мами, дітям яких потрібне було переливання, — розповідає 26-річний Андрій Покідко, керівник Всеукраїнської молодіжної донорської програми "Крапля життя". — Інформацію про кількість крові, групи і резуси будемо розміщувати на сайтах у всіх областях.

До програми залучають людей віком до 60 років. Вони проходять обстеження у терапевта, дерматовенеролога, здають загальний аналіз крові. З моменту реєстрації і до забору крові минає майже дві години.

— Треба зруйнувати міф про шкідливість донорства. Усе відбувається у стерильних умовах, а кількість зданої крові швидко відновлюється в організмі, — продовжує лікар-інтерн Андрій Покідко. — Ідею проекту я виношував два роки. Якось моєму родичу потрібно було вливання крові тричі на день. Уся надія була тільки на родину, — додає лікар.

Зараз ви читаєте новину «Тернополян закликають ставати донорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути