четвер, 20 березня 2008 07:07

Світлюки відсвяткували діамантове весілля

87-річний Степан і 76-річна Марія Світлюки на діамантове весілля до ресторану запросили дітей Івана Світлюка, 53 роки, і Євгенію Веремчук, 58 років, та понад 70 гостей. Подружжя вітали шість онуків і вісім правнуків.

Світлюки побралися 60 років тому в селі Тростянка Рожищенського району Волині. Нареченій того дня виповнилося 16 років, нареченому було 27. Степан Світлюк — інвалід війни, живе з кулею в серці. Чоловік був у селі кравцем, дружина — льонаркою колгоспу. Потім переїхали до Луцька.

— У ресторані співали давніх весільних пісень, кричали "Гірко!". Мама трохи соромилася цілуватися привселюдно, — розповідає донька Євгенія Веремчук. — Тато з зав"язаними очима вираховував, де його наречена. Казав, що пізнає її коліно. Але помилився.

На весілля Світлюків 1948 року спекли невдалий коровай. Щоб подружжя жило щасливо, коровайниці вночі випікали інший. Цьогоріч Світлюки отримали триярусний коровай із медом.

Наречені зберегли весільні фотографії, шлюбний рушник. Його та весільну свічку подарували старшій онуці — 15-річній Уляні Веремчук.

На весіллі були двоє очевидців шлюбу Степана й Марії. Мати нареченої Уляна померла торік. Їй було 94. Нареченим подарували обручки з діамантами.

Зараз ви читаєте новину «Світлюки відсвяткували діамантове весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути