вівторок, 17 липня 2007 07:00

Сусід украв картину в Іванника

Ужгородські міліціонери знайшли викрадену наприкінці червня картину закарпатського художника Михайла Сапатюка "Осінь над гірською річкою".

Про крадіжку заявив 55-річний ужгородець Юрій Іванник.

 — Чоловік розповів, що поки приймав душ, хтось зняв картину зі стіни його будинку, — розповідає інспектор у зв"язках із громадськістю міської міліції Людмила Талабішка. — Співробітники відділу карного розшуку за кілька днів вирахували крадія. Це сусід потерпілого, 26-річний Віктор. Він уже тричі сидів у в"язниці.

Того червневого дня Віктор зайшов до Іванника в гості. Поки господар перебував у ванній, сусід поцупив полотно. Через кілька днів продав його місцевому колекціонерові за $225. Експерти-мистецтвознавці з Художнього музею ім. Бокшая оцінили "Осінь над гірською річкою" у $1 тис.

Затриманий Віктор привів міліціонерів до колекціонера. Картину впізнали за автографом — 1977 року Михайло Сапатюк підписав полотно й подарував матері Іванника. Проте колекціонер не погодився віддавати картину, вимагаючи повернути свої гроші.

Проти Віктора порушили кримінальну справу. Чоловіка відпустили під підписку про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Сусід украв картину в Іванника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути