Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2008 07:01

Студенти приручили півня Петю

Автор: фото: Олена ДЗІК
  Сергій Брилінський прийшов до міського парку Тернополя провідати півня Петю
Сергій Брилінський прийшов до міського парку Тернополя провідати півня Петю

Тиждень у найманій квартирі на вул. Над Ставом у Тернополі разом із чотирма студентами жив півень. Щоранку він будив хазяїв о шостій голосним кукуріканням. Тепер птаха поселили у вольєрі місцевого парку.

— Знайшов я його у вівторок, 22 січня. Повертався додому ввечері, дивлюся — в нашому дворі сидить півень. Підійшов ближче, а він не тікає. Тоді дуже вітер здійнявся, стало шкода його так лишати, — розповідає 19-річний Сергій Брилінський, студент Тернопільського національного економічного університету. — Птиця дресирована. Як поставиш на табуретку, може годину простояти. І на руку сідає. Дуже слухняний. Їсть чотири жмені зерна на день.

Спочатку хлопець вирішив відвезти півня додому, в село Плотича Козівського району. Посадив у рюкзак, залишивши птахові невеликий отвір для дихання. Той не пручався.

— Я як побачила того півника, здивувалася. Маємо багато курей, але дресированого жодного не було, — ділиться враженнями мати Сергія Ганна Дмитрівна, 44 роки. — Ми би його вдома залишили. Такий гарний був, великий, червоно-чорний. Але домашні півні почали бити нового сусіда. Довелося синові везти його знов до Тернополя.

Півня назвали Петром і поселили в кутку на кухні.

— Ми з ним разом телевізор дивилися. Я сідав на дивані, а Петя на моїй руці вмощувався. Міг і годину так бути, як не зганяти. Різати шкода, він же зовсім ручний. Напевно, утік із якогось цирку, — веде далі Брилінський. — Мали трохи мороки з прибиранням, бо ж по всій квартирі ходив. Та й запах з"явився. Треба було терміново щось придумати.

Просто випустити птаха надвір новий господар не хотів — щоб собаки не з"їли. Тому вирішив розклеїти оголошення у мікрорайоні. Коли за три дні ніхто не відгукнувся, студент відніс півня у місцевий парк.

Зараз ви читаєте новину «Студенти приручили півня Петю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути