Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2008 07:09

Стріляти по грабіжниках банків вчать у тирі

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Майор Володимир Лобащук (ліворуч) та полковник Андрій Лалак у підвалі спортзалу львівської частини внутрішніх військ №3002 показують журналістам мультимедійний тир
Майор Володимир Лобащук (ліворуч) та полковник Андрій Лалак у підвалі спортзалу львівської частини внутрішніх військ №3002 показують журналістам мультимедійний тир

У підвалі спортзалу львівської частини внутрішніх військ N3002 облаштували тир. На стіні — біла тканина. На неї проектор спрямовує картинки з реального життя — зала суду, пограбування банку, захоплення злочинцем зброї. Стрілець має влучити в ціль, що висвічується.

Під "екраном" — гумове покриття, сталеві листи й датчики.

— Результати стрільби з"являються на моніторі комп"ютера. Рядовим не треба бігати до мішені, — пояснює заступник командира бригади військової частини 46-річний полковник Андрій Лалак.

Початківцям пропонують спочатку спрощені вправи на швидкість. На мішені зображений торс людини. Стрільці мають поцілити з пістолета в певні точки. Згодом переходять до стрільби по трьох мішенях.

— Ось зараз солдати вчаться нести службу в залі суду, — пояснює Лалак. — Конвой веде злочинця, той у коридорі тікає через вікно. Його треба зупинити.

Військові вивчають перестрілку під час розвідки та захоплення заручників.

— У Львові тир такого типу діє лише в нашій частині, — веде далі Лалак. — Є ще приватний, але він не бойовий, а пневматичний. Мультимедійним закладом цікавляться силові та бізнесові структури. Нині й почастішали напади на фінансові установи, а ми розглядаємо ситуації із пограбуваннями банків.

Програмне забезпечення для мультимедійного тиру 1998-го розробив полковник із Кіровограда Сергій Цепа. Облаштування такого закладу обійшлося військовій частині у 50 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Стріляти по грабіжниках банків вчать у тирі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути