Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2007 07:08

Страдюк віддав борг фальшивими купюрами

У райцентрі Коломия Івано-Франківської області затримали 27-річного Юрія Страдюка. Чоловіка підозрюють у фальшуванні грошей: 50-гривневі купюри він виготовляв удома за допомогою сканера та принтера.

— Страдюк повернув борг 21-річній коломиянці — заборгував їй більше як тисячу гривень, — розповідає начальник ЦГЗ обласної міліції Василь Гультайчук. — Дівчина захотіла розплатитися фальшивою 50-гривневою купюрою за проїзд у таксі. Таксист запідозрив підробку і віддав банкноту. Інших грошей коломиянка не мала, тому обоє звернулися до райвідділу міліції. Дівчина зізналася, що вдома має ще кілька таких купюр. Так вийшли на слід фальшивомонетника.

Удома в Юрія Страдюка оперативники карного розшуку виявили п"ять купюр номіналом 50 грн. При порівнянні зі справжніми грошима папір на фальшивках менш щільний, фарба бліда, відсутні рельєфність зображення й захисні волокна. На кожній вибитий однаковий серійний номер. Таких фальшивок коломиянин виготовив близько 30. За це проти нього порушили кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Страдюк віддав борг фальшивими купюрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути