четвер, 21 серпня 2008 07:09

Спалахів інфекцій після повені не спостерігають

До районних лікарень Івано-Франківщини звертаються люди з ознаками кишкових захворювань. Лікарі запевняють, що це звичне явище для літнього сезону.

— Епідемій немає, — каже головний лікар Галицької районної лікарні, 47-річний Мирон Матейко. — У літній період люди до інфекційних відділень звертаються частіше. Приписувати все повені не можна.

Цього тижня у Галицькій райлікарні Галина Трепіняк із села Дубівці запевняла, що її 3-місячна дитина отруїлася водою із криниці, зараженою внаслідок повені. Немовля одразу шпиталізували. В інфекційному відділенні зробили аналізи. Виявилося, причина інфекції — сира вода з колодязя. Нею мати розводила дитячу суміш.

— Аналізи в районах беремо майже щодня, перевіряємо на збудники інфекцій. Поки що жодного не виявили. В окремих місцях вода в колодязях не відповідає вимогам санітарії, — розповідає 40-річна Тетяна Джус, завідувачка епідеміологічного відділення Івано-Франківської обласної санітарно-епідеміологічної станції.

На кожне повідомлення про отруєння в підтоплених зонах "швидка" виїжджає з епідеміологом. Дотепер санстанція не зафіксовувала випадків масового ентероколіту, лептоспірозу чи гепатиту.

Зараз ви читаєте новину «Спалахів інфекцій після повені не спостерігають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути