вівторок, 18 грудня 2007 07:12

Щомісяця у Львові ловлять до сотні безпритульних тварин

Понад 1200 безпритульних тварин відловили львівські гицлі з початку року. Це одна десята безпритульних собак і котів.

— Щомісяця працівники комунального підприємства "Лев" ловлять до сотні безпритульних тварин, — розповідає начальник міського ветеринарного відділу Ігор Угрин, 53 роки. — Найбільші скупчення собак і котів зафіксовані у спальних районах. Улітку там фіксують до сотні нападів та укусів.

У Львові бездомних тварин відловлюють сітками, сачками, петлями, що подарували комунальникам британці зі Всесвітнього товариства захисту тварин. Пневматичні рушниці зі снодійними засобами планують використовувати наступного року. Для цього у міський бюджет закладають удвічі більше грошей.  2007-го на відловлювання безпритульних витратили півмільйона гривень.

— У Західній Європі цю проблему вирішили ще 30–40 років тому, — продовжує Ігор Угрин. — У нас же досі триває дискусія — чи утилізовувати відловлених безпритульних тварин, чи стерилізувати і відпускати. Ветеринари наполягають на утилізації, бо чотирилапі розносять до сотні небезпечних для життя людини хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Щомісяця у Львові ловлять до сотні безпритульних тварин ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути