Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2007 07:04

Смерч у Ратному перекинув авто

У ніч на середу над райцентром Ратне на Волині смерч пошкодив 130 будівель і повалив сотню дерев. Вітер зі швидкістю 40–45 м/с перевернув легковики "таврію" та "москвич". Жителі рятувалися в підвалах і льохах.

Гроза налетіла опівночі з боку білоруського кордону. Спочатку пішов дрібний град, потім у полі за Ратним почали бити в землю блискавки. На автотрасі Брест—Ковель буревій повалив кожне третє дерево. У селищі позривав дахи з домівок, пошкодив покрівлю лікарні, молокозаводу й цехів держлісгоспу.

— У мене в хаті обвалилася частина стелі. Дах ледь не придавив сина. Він останньої миті вибіг на вулицю, — розповідає 42-річна Раїса Герасимюк.

Півстолітня липа впала на призовний пункт військкомату. Дерево розтрощило будівлю й мало не задавило сторожа. Люди нарахували в небі десяток кульових блискавок. Одна залетіла в будинок культури й попалила апаратуру.

Гроза стихла о третій ночі. За півгодини рятувальники  почали розчищати дороги й подвір"я від повалених дерев. До ранку вкопували завалені стовпи ліній електропередачі.

— Обходимо двори й підраховуємо збитки кожного жителя для виплати компенсації. Наказали лісгоспу знизити ціни на деревину, щоби люди змогли відбудуватися, — каже селищний голова Володимир Кулик, 44 роки.

За попередніми даними, в Ратному стихія завдала збитків на 8 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Смерч у Ратному перекинув авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути