пʼятниця, 30 листопада 2007 07:13

Школяр забив товариша на кладовищі

12-річного Олександра Засядька з села Рогізне Демидівського району Рівненської області до смерті забив шкільний товариш Микола, 13 років.

Щодня Микола та Сашко ходили до школи за 5 км у сусідні Вовковиї. У понеділок купили пляшку вина й повернулися маршруткою до свого села. Пити вирішили на цвинтарі, щоб ніхто не побачив.

Хлопці сіли біля могили, випили. Потім стали валити хрести. Посварилися. Микола був сильніший, кілька разів вдарив товариша. Сашко сказав, що скаржитиметься старшим братам.

Микола розлютився і ще раз ударив Сашка. Той впав на пам"ятник, вдарився головою об гранітну плиту і знепритомнів.

— Хлопчина злякався. Прибіг до матері й розказав про бійку. Повернулися на цвинтар, але школяр вже помер. Матір викликала сільського голову та міліцію, — розповідає міжрайонний прокурор Анатолій Перетятко. — Нині порушено кримінальну справу за навмисне вбивство. Але хлопець неповнолітній, тому за ґрати не сяде.

— Шкода Сашка. Такий чемний хлопець був, — згадує 34-річна працівниця сільради Оксана Хом"як. — У маршрутці бабцям місцем поступиться, дітям цукерки носив, не бився. У нього 10 братів і сестер. Найстарші вже мають свої сім"ї. От Микола — розбишака, єдина дитина в родині.

Зараз ви читаєте новину «Школяр забив товариша на кладовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути