четвер, 15 листопада 2007 07:02

Сільському голові оголосили імпічмент

Жителі села Лозина Яворівського району на Львівщині висловили недовіру голові сільради Петрові Попилю, 53 роки. У війта вилучили печатку та опломбували кабінет секретаря сільради Ірини Занік, 50 років.

— Конфлікт між війтом та односельчанами виник через родовище піску "Лозинське-1", — розповідає виконувач обов"язків голови сільради Світлана Мацько, 37 років. — Воно складається з 62 гектарів землі: 57 гектарів — пайовані, решта 5 — запаси. Два роки тому ці запасні землі війт віддав для копання піску інвесторові, який пообіцяв реанімувати газопровід.

5 га землі орендувало керівництво фірми "Новий пласт". За два роки воно лише закупило для села 1,8 км поліетиленової труби.

— Це обурило селян, — продовжує Мацько. — За той час знайшовся новий інвестор, який у газифікацію села вклав півмільйона гривень. Та на районному тендері цього року виявилося, що не лише 5 гектарів, а всі 62 орендує "Новий пласт". На скарги наш голова не реагував, казав, що не має часу розглядати їх.

12 листопада депутати Лозинської сільради висловили недовіру та проголосували за припинення повноважень Петра Попиля. Селяни забрали в нього печатку. Вони також вимагають звільнення секретаря сільради Ірини Занік. Жінка перебуває на лікарняному.

Зараз ви читаєте новину «Сільському голові оголосили імпічмент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути