вівторок, 10 квітня 2007 17:24

Селянка проткнула прутом скаженого собаку

Уночі на подвір"я 69-річної Ганни Панас у селі Оплітна Жовківського району Львівської області забіг єнотовидний собака. Пес господині накинувся на нього. На гармидер селянка вискочила з ліхтариком у руці.

— Спочатку й не зрозуміла, що то таке, а потім бачу, що мій пес із якимось зайдою б"ється, — розповідає жінка. — Другий собака був невеликий, з довгою сірою шерстю. Я взяла металевого прута та й проткнула ним чужого.

Наступного ранку сусіди Панас зателефонували до райвідділу ветеринарної медицини.

— Труп пса забрали на експертизу, а собаці Ганни обробили рани. Попросили припнути його, — розповідає Богдан Ях, 50 років, заступник начальника Жовківського районного відділу ветеринарної медицини. — Через два дні підтвердилося, що єнотовидний собака хворів на сказ.

Ветеринари повернулися в Оплітну приспати собаку Ганни. У селі вакцинували всю худобу, у навколишніх поселеннях — лише котів і собак. Зараз Оплітна на карантині, нових випадків захворювання не було.

Популяція єнотовидного собаки в галицьких лісах невелика, але ці пси часто переносять сказ. Торік перед травневими святами в селі Підліски Мостиського району скажений звір покусав двох людей — 25-річну Марію Костецьку та її сусіда Миколу.

Зараз ви читаєте новину «Селянка проткнула прутом скаженого собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути