субота, 05 квітня 2008 07:12

Руслан Сорощук перекопав римське поселення

Півтораметровий рів завдовжки півкілометра викопав екскаватором Руслан Сорощук на місці стародавнього римського поселення поблизу села Малий Кучурів Заставнівського району Чернівецької області. Історики кажуть, що підприємець зруйнував культурний археологічний шар.

— Ці землі мають статус археологічної пам"ятки національного значення. Кілька років тому під час земляних робіт поблизу Малого Кучурова знайшли монети римського імператора Трояна, залишки жител і могильники, — розповідає чернівецький історик Сергій Добржанський, 25 років. — Село розташоване на місці колишнього пограниччя Римської імперії. Із нею ранні слов"яни Чернихівської культури активно торгували у ІІ–V тисячоліттях нашої ери. Орендареві ставка дозволено було лише розводити рибу у водоймі. А він пригнав екскаватори та бульдозери, почав копати землю.

Сорощук орендує ставок за 3 км від села. На 7 га плеса вирощує білого амура, щуку, коропа.

— Хотів прокопати водоохоронний рів, відмежуватися від земельних ділянок селян. А землю заказано рухати за статусом, от і попав у клопіт, — каже сільський голова Малого Кучурова Ілля Дубчак, 60 років. — Цього не сталося б, якби був порядок у землекористуванні. За ділянкою ставка мало би районне управління стежити. Виходить, що їм воду та рибу, а нам сміття і дороги.

Орендаря зобов"язали засипати рів.

Зараз ви читаєте новину «Руслан Сорощук перекопав римське поселення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути